lördag 10 mars 2012

Upp, och sen ner

För ungefär en vecka sen, när vi trodde att vädret skulle vara grått och trist, men sen istället visade sig bli väldigt solig och fin, bestämde vi oss för att gå den långa backen upp till Cimiez och Jardin des Olives (Olivträdgården). Jag har bara varit där en gång förut, och det var när vi gjorde den här utflykten med skolan, nästan precis när vi kom hit i höstas. Så det var minst sagt på tiden att jag kom dit igen!
Vi började turen i den gamla amfiteatern som är kvar sen romarna var här och härjade. Till skillnad från förra gången så var det nu också öppen, så att man kunde titta lite närmare och fundera lite mer på hur det faktiskt var att vara en gladiator där för ett par tusen år sen..
Therese, en av två följeslagare. =)
Uppe i Jardin des Olives finns också ett munkkloster, och till detta kloster hör en alldeles underbar liten trädgård! Än så länge var den fortfarande lite kal, men i maj, när rosenallén börjar blomma, då, DÅ ska jag tillbaka dit! =)
Efter att ha gått runt en sväng i parken, och kollat på romarlämningar, blommor, boulespelande pensionärer och en söt liten kyrka, var det dags att börja färden ner för backen igen.

Resten av dagen bjöd sen på middag hemma hos Rasmus och Lena, innan det var dags att ta bussen in till stan för att titta på avslutningen av karnevalen! =)

Puss&Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar