söndag 18 mars 2012

DIY: Kikärtsgryta med nudlar

I förra veckan hade jag lite folk hemma på middag, och då bjöds det på något så annorlunda som en snabb och relativt billig kikärtsgryta med kokosmjölk och mango chutney. 


Det du behöver för 4 portioner:
1 burk kokosmjölk à 400 ml. (gärna light)
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 msk curry
4 dl kikärtor på burk (alternativt blandat med kidneybönor)
300 g hackad spenat, fryst eller på burk
2 msk mango chutney
grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
sambal oelek efter smak
salt/peppar
äggnudlar

Gör såhär:
Hacka vitlök och lök och fräs det i olja tillsammans med curryn.
Häll i kokosmjölken och buljongtärningen och låt det koka i ca 5 minuter.
Tillsätt de krossade tomaterna och spenaten.
Smaka av med salt, peppar, mango chutney och sambal oelek innan du häller i kikärtor och eventuella kidneybönor.
Låt allt bli varmt och servera med nudlar!

Smaklig måltid!
Puss&Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar