onsdag 7 mars 2012

Karneval i Nice del.1

Kalendern visade helt plötsligt den 17 februari och det var dags för karneval i stan!
Det blev en fullspäckad dag, som började i skolan, ledde vidare till vin hos Katinka, sen blev det jakt på en lämplig restaurang på kvällen, men tillslut kom vi ändå ner till Place Masséna, mätta och i alla fall någorlunda glada, för att titta på invigningen av karnevalen!

Årets tema var, tro det eller ej sport, och kungen var, tro det eller ej, fruktansvärt obehaglig, med ögon som följde alla med blicken. Usch.
Detta var också kvällen då vi kom på hur fruktansvärt kul det är att ha konfettikrig!
We were on fire!
Kungen hade naturligtvis även med sig sin drottning! En aningen anorektisk sådan dock..
Konfetti, konfetti. Älskade konfetti! :D
Efter att kungen och drottningen hade tagit sig till sin viloplats vid fontänen, och folket började dra sig hemåt gick vi vidare till en sunkig liten bar på Rue de la Prefecture. Där spelades det, och sjöngs med i Grease-låtar på mycket hög volym! I alla fall tillräckligt högt för att vi skulle få sällskap av ett gäng karnivalare iklädda baddräkter, som kom in och dansade på (och välte) borden. Galet, men kul!


Tillsist har vi här en liten, liten film på invigningsfyrverkerierna, som 3 veckor senare skulle se väldigt klena ut i jämförelse med avslutningsfyrverkerierna! Men mer om det i ett annat inlägg!

Puss&Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar