torsdag 8 mars 2012

Citronfestival!

En mycket solig och fin tisdag lämnade vi Nice en stund för att åka på citronfestival i Menton!
Det första som mötte oss när vi klev av bussen, var detta konstverk, gjort av citroner och apelsiner. Det visade sig också vara ingången till en utställning där de visade upp en massa olika saker gjorda av citroner, bland annat små hus och till och med Eiffeltornet! Tyvärr gick vi inte in, men lite såg man ju från utsidan i alla fall.
Vi började dagen på med att äta lunch på ett litet mysigt och tedoftande café. Efter en torftig sallad och en något smaklös kräftpaj satt denna citronmarängspaj som en smäck! Sjukligt god!
Efter maten tog vi oss en liten promenad ner mot stranden, där vi såg något välbekant vaja mellan palmerna.
Därefter kunde vi helt enkelt inte låta bli att lägga oss nere på soldäcken och njuta av både sol och utsikt. Menton ligger väldigt fint inbäddat mellan bergen och havet, och dessutom alldeles bredvid gränsen till Italien.
När vi tillslut tog oss in mot gamla stan igen var det citroner i stort sett överallt! Som dekorationer, eller som innehåll i hela butiker. Mycket mysigt.

När kvällen sen började närma sig åkte de allra flesta hem igen, men vi var 4 tappra krigare som stannade kvar för att dricka lite vin och äta lite Moules Frites (musslor med pommes).
När vi väl bestämde oss för att åka hem passade vi helt enkelt på att missa tåget, och fick därför en massa extra tid att spendera på tågstationen. Och hur gör man det bäst om inte i en fotoautomat? Mycket, mycket bra dag!

Puss&Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar