tisdag 27 september 2011

Une soirée au Cirque

Medan vi stod och väntade på bussen till Saint Paul de Vence i ca en timme för ungefär 2 veckor sedan, hittade vi en affisch som i alla fall väckte mitt och Carolines intresse. Det var tydligen cirkus i stan, och vi kände oss så illa tvungna att gå dit. Och i söndags var det äntligen dags.

Cirkusen hette Arlette Gruss och är tydligen ganska välkänd här i Frankrike. Innan föreställningen bjöds det på Barbe à Papa (rak översättning: pappas skägg = sockervadd) med jordgubbssmak, och sockrade popcorn.
Sen blev det dock mystiska djur, magiska trick och halvt förstådda skämt. Mycket trevligt om jag får säga det själv.
Ett av de första nummerna, och faktiskt ett av de tråkigaste, innehöll en massa små söta djur. Bland annat kameler, ponnys, lamor, zebror och något som nästan måste ha varit en zåzna (korsning zebra/åsna).
Senare under föreställningen började de coola djuren dock komma in. Tigrar! Très cool!
Den största av dem tog sig sen en liten promenad i ett litet hamsterhjul ett par meter upp i luften.
Det som nästan var roligaste att se var dock elefanterna. Sjukt väldresserade, och fruktansvärt söta när de kom in hållande i varandras svansar. Naw!
Det var naturligtvis även en massa människor som hade omöjligheter för sig. En man visade till exempel upp sina färdigheter mellan två lakan, en annan gillade kedjor, en tredje var sjukt bra på att hoppa mellan pålar osv..
Det trick jag själv uppfattade som farligast innefattade dock den här bollen. Tyckte från början inte att den såg så stor ut, särskilt när de klämde in tre vuxna män + motorcyklar i den. Sen kom det dock in 5 män + motorcyklar till. Då blev det nästan lite obehagligt att titta på. Men det gick naturligtvis helt finemang. ;)
Tillslut hade dryga 2 timmar gått och det var dags att tacka och gå hem. Förutom det jag redan nämnt så tittade vi på hopprep, clowner, buktalare och en massa sjukligt snabba klädbyten.
All in all, lätt värd kväll.
Puss&Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar